Server Dosyaları Yardım bölümündeki konuların %50 sinin çözümü aşağıdaki uygulamalar oluyor genelde.Lütfen forumun temizliği açısından aşağıda yazılan adımları uygulamadan yardım istemeyin.
Adım 1) Anti-Virüs ve Firewall Programları Kapatmak
Kullandığınız herhangi bir anti virüs programı veya firewall programı varsa kapatmadan server dosyalarını çalıştırmayın.
Problem yaratan ve çok kullanılan anti-virüs programları :
Kod: Nod32 Avast! Kaspersky F-Secure BitDefender Norton
Problem yaratan ve çok kullanılan firewall programları :
Kod: Zone Alarm PC Tools Internet Security Ateşduvarı Comodo
Lütfen bilgisayarınızda yukarıdaki programlardan biri çalışıyorsa bu programları kapatın ..
Adım 2) Ini Kontrol Etmek
Ini dosyalarınızdan herhangi birinde bir yazım yanlışı mevcutsa server dosyalarınız arasındaki bağlantı sağlanmayacaktır.Bunu önlemek için gerekli ini dosyalarını kontrol edin.
Kontrol edilecek dosyalar :
Kod: Aujard.ini Server.ini GameServer.ini Version.ini
Bazı arkadaslar "kn_online" yerine "kn_onliner" fln yazıyor.Eğer bir string hatası yapmışsanız düzeltip tekrar deneyin.
Adım 3) Service Manager Kontrol Etmek
Bu programı çalıştırdığınızda servisi başlatmalısınız.Servisi başlatmak için
"Start / Continue" butonuna basmanız gerekiyor.Eğer butona basılmıyorsa servis çalışıyor demektir .. Programı X işaretine basarak kapatabilirsiniz.Program kapandıktan sonra kendini saatin yanına alır ve çalışmaya devam eder."Auto-Start when OS Starts" seçeneğini işaretlerseniz windows her açılışında programı açar ve sizinde tekrarlamanıza gerek kalmaz ..
Adım 4) Isletim Sistemi Kontrolü
Server dosyaları Windows Vista altında çalışmıyor malesef.Login serverda yaşanan "Load Version List Fail" hatası genelde vista kullanan userlar için geçerlidir.Vista kullanıyorsanız bilgisayarınıza server kurmaya hiç çalışmayın çünkü dosyalar arasındaki bağlantıyı vista desteklemiyor
Yukarıdaki 4 adımdan oluşan liste ilerleyen zamanlarda genişletilebilir ve sizlerin uyarıları üzerine değiştirilebilir.Konuyu yoruma açık tutuyorum.Sizinde eklemek istedikleriniz varsa forumun düzeni için yararlı olacaktır..
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]